مقالات

بهترین بازی های رومیزی با قیمت مناسب

در این مقاله ۱۵ بازی رومیزی جذاب را معرفی می‌کنیم که می‌توان در بازار ایران آن‌ها را تهیه کرد. همراه صریر باشید!

بازی‌های رومیزی، یکی از بهترین تفریح‌ها برای زمانی به‌حساب می‌آیند که در جمع‌های خانوادگی یا همراه دوستان باشیم و بخواهیم یک سرگرمی جمعی داشته باشیم. این بازی‌ها انواع مختلفی دارند و در سراسر جهان، علاقه‌مندان زیادی برخی از آن‌ها را به‌طور حرفه‌ای دنبال و بازی می‌کنند. در این مقاله سراغ ۱۵ بازی رومیزی می‌رویم که می‌توان در بازار ایران آن‌ها را تهیه کرد و از بازی کردن‌شان لذت برد.

بهترین بازی های رومیزی

نیم نگاه رومیزی بازی زیر خاکی

۱- زیرخاکی

بازی زیر خاکی، یک اقتباس از بازی بسیار محبوب و معروف Dead Man’s Draw است. در این بازی، هدف اصلی بازیکنان جمع‌آوری امتیاز است. در هر نوبت بازی زیرخاکی، بازیکنان می‌توانند تعدادی کارت از روی زمین بردارند. اگر بازیکن کارت تکراری کشید، تمامی کارت‌هایی که در آن دور به دست آورده است، می‌سوزد.

هرکدام از کارت‌های بازی زیر خاکی، دارای ویژگی‌های خاصی هستند که همین مساله باعث شده است که علاوه بر المان‌های شانس و ریسک‌پذیری، استراتژی نیز در بازی زیرخاکی از اهمیت بالایی برخوردار باشد.

بازی زیر خاکی، یک بازی جذاب، سریع و پر از اتفاقات بامزه است. این بازی برای ۲ تا ۴ نفر طراحی شده است و برای افراد بالای ۱۲ سال مناسب است.

کارت های بازی Uno Minecraft

۲- اونو و اونو ماینکرفت

یکی از شناخته‌شده‌ترین بازی‌های کارتی، بدون شک بازی UNO است. یک بازی در عین حال ساده که می‌تواند تا ساعت‌ها افراد را سرگرم کند. بازی UNO، اولین بار در سال ۱۹۷۱ توسط مرلی رابینز طراحی شد. اونو، شباهت‌های بسیار زیادی با بازی اروپایی مائو-مائو دارد. در بازی اونو، اولین بازیکنی که بتواند ۵۰۰ امتیاز کسب کند، برنده اعلام می‌شود. نحوه امتیازدهی نیز در بازی به این ترتیب است.

هدف اصلی بازیکنان در اونو، خالی کردن کارت‌های درون دستشان است. اولین نفری که کارت‌های خود را تمام کند، برنده آن دور نام می گیرد و مجموع اعداد کارت‌های باقیمانده در دست بازیکنان دیگر، به حساب برنده واریز می‌شود. بازی اونو دارای ۱۱۲ کارت در چهار رنگ مختلف است. به غیر از اعداد، تعدای نشانه مختلف که ویژگی‌های کارت‌ها به حساب می‌آیند نیز روی آن‌ها قرار دارد که بازیکنان می‌توانند از این کارت‌ها برای خالی کردن هرچه سریع‌تر کارت‌های خود استفاده کنند.

بازی رومیزی جالیز

۳- جالیز

جالیز، بازی رومیزی دیگری است که با اقتباس از بازی Bohnanza تولید و به بازار عرضه شده است. بازی کارتی جالیز، برای سه تا ۷ نفر طراحی شده است که هر دست آن بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت به طول می‌انجامد. هدف اصلی در این بازی، کشاورزی و فروختن محصولات است. هر بازیکن در نوبت خود باید سه کار انجام دهد. محصولی بکارد، محصولات خود را به فروش برساند و با برداشت کارت، محصولی را به کشتزار خود اضافه کند.

اما نکته بسیار جالب در رابطه با بازی جالیز، این است که معامله در بازی هرگز توقف نمی‌شود و در هر زمان از بازی، بازیکنان می‌توانند با همدیگر معامله کنند. این باعث شده است که جالیز علاوه بر استراتژی، نیاز به چرب‌زبانی نیز داشته باشد!

 بازی جالیز، یک انتخاب بسیار خوب برای دورهمی‌هایی است که لزوما تمام افراد حاضر در جمع، طرفدار بازی‌های رومیزی نیستند. این بازی، شاید بتواند آن‌ها را به بازی‌های رومیزی علاقمند کند.

بازی رومیزی خرس ها و تخس ها

۴- خرس‌ها و تخس‌ها (بازی جدید سازنده های گربه‌های انفجاری)

خرس‌ها و تخس‌ها بازی جدید سازنده‌های گربه‌های انفجاری است که خود آن هم جزو بهترین بازی‌های رومیزی به‌حساب می‌آید. داستان کلی خرس‌ها و تخس‌ها برای ۲ تا ۵ نفر طراحی شده و حالت ایده‌آل آن، چهار نفره است. داستان بازی از این قرار است که بازیکنان، باید با استفاده از کارت‌ها هیولا‌های خودشان را بسازند و بعد با آن‌ها، به ارتش تخس‌ها حمله کنند. در صورت موفق بودن این حمله که قوانین خاص خودش را هم دارد، کارت‌های شکست‌خورده از ارتش تخس‌ها، به‌عنوان امتیاز به بازیکن پیروز می‌رسند و زمانی که تمام کارت‌ها تمام شد، بازیکنی که بیش‌ترین امتیاز را داشته باشد، برنده خواهد بود.

خرس‌ها و تخس‌ها قوانین جالبی دارد؛ بازیکنان در ابتدای بازی یک کارت کله هیولا یا خرس می‌گیرند و چهار کارت تصادفی هم به آن‌ها داده می‌شود. در صورتی که این کارت‌ها تخس باشند، به رنگ مورد نظر در روی صفحه منتقل می‌شوند و بازیکنان به تعداد آن‌ها، باید کارت جدیدی بردارند. هر بازیکن در نوبت خودش می‌تواند تعدادی عمل انجام دهد که باید از یک نوع (مثلا فقط حمله یا فقط برداشتن کارت) باشند و تعداد عمل‌ها هم بسته به تعداد بازیکنان متفاوت است و روی صفحه بازی جزییات آن نوشته شده است. به این شکل به مرور می‌توانید با قرار دادن اجزای بدن هیولا‌ها، آن‌ها را بسازید و بعد هم زمانی که خواستید عمل حمله را انجام دهید، با هیولای خودتان به نسبت رنگی که دارد، به یکی از سه ارتش تخس‌ها حمله کنید. مجموع قدرت اجزای هیولای شما و قدرت کارت‌های آن ارتش از تخس‌ها تعیین کننده برنده نبرد خواهد بود.

در مجموع خرس‌ها و تخس‌ها بازی با تنوع بالایی از اعمال از ساخت هیولا گرفته تا حمله به تخس‌ها است و می‌تواند تجربه مفرحی در دورهمی‌ها باشد.

بازی رومیزی اسپلندور و کارت‌های آن

۵- اسپلندور

بازی اسپلندور، یکی از بازی‌های بسیار محبوب و معروف رومیزی است. بازی‌ای که یاد گرفتن آن بسیار بسیار ساده است اما این توانایی را دارد که شما را معتاد به خود کند. در اسپلندور، بازیکنان در نقش یک تاجر جواهر جوان در دوران رنسانس قرار می گیرند. ویژگی اصلی بازی (که در فارسی به کهربا ترجمه شده است)، مدیریت منابع است. برنده در این بازی کسی است که بتواند زودتر از دیگران ۱۵ امتیاز پرستیژ را کسب کند. بازی اسپلندور برای ۲ تا ۴ بازیکن طراحی شده است. ۴۰ مهره سنگ قیمتی، به همراه ۹۰ کارت توسعه و ۱۰ کارت نجیب‌زاده، اجزای بازی را تشکیل می‌دهند.

هر بازیکن در هر نوبت، می‌تواند سه کار انجام دهد. سه مهره جواهر از سه رنگ مختلف یا دو مهره یک‌رنگ بردارد، یک کارت از روی زمین رزرو کند یا یک کارت از دسته کارت‌ها بکشد یا یک کارت را با خرج کردن منابع خود (جواهرات جمع شده) خریداری کند و جواهر را به بازی برگرداند.

در نهایت، زمانی که امتیازات پرستیز یک بازیکن به ۱۵ برسد، در اتمام دور، بازیکن برنده محسوب می‌شود. در شرایط امتیاز پرستیژ مساوی، کسی که کم‌ترین کارت را خریداری کرده است، برنده بازی محسوب می‌شود.

بازی رومیزی کهربا

 ۶- بازی کهربا (نسخه ایرانی‌شده اسپلندور)

 اگر طرفدار بازی بازی اسپلندور باشید، بازی کهربا هم می‌تواند برای شما جذاب باشد؛ چرا که نسخه ایرانی‌شده بازی اسپلندور است و همان قوانین و روند کلی در این بازی هم رعایت می‌شود. بازی کهربا برای ۲ تا ۴ نفر طراحی شده و حالت ایده‌آل بازی آن سه نفره است. هر نوبت از این بازی هم حدود ۳۰ دقیقه طول می‌کشد و به‌خاطر جمع و جور بودن لوازم کلی بازی، می‌توان به‌راحتی آن را در محیط‌های بیرون از خانه هم بازی کرد.

بازی کهربا در مجموع شامل ۴۰ ژتون، ۹۰ کارت بازی و ۱۰ تایل مربعی اشراف‌زادگان می‌شود و بازیکنان در هر نوبت می‌توانند یکی از سه کار در دسترس برای پیش‌روی را انجام دهند که جزییات آن‌ها دقیقا مشابه همانی است که در توضیحات بازی اسپلندور خواندید و در نهایت بازیکنی که به امتیاز پرستیژ ۱۵ برسد یا در شرایط مساوی کم‌ترین تعداد کارت را خریداری کرده باشد، برنده بازی است.

بازی رومیزی شیر مرغ

۷- شیر مرغ

بازی شیر مرغ، تماما در رابطه با چرب‌زبانی و فروختن محصولی است که بازیکن واقعا آن را نیاز ندارد! این بازی کارتی، یک بازی سراسر هیجان و خنده است. این بازی را می‌توان از سه تا ۱۰ نفر تجربه کرد (که البته حالت بهینه آن، ۵ نفر است)، و هر دست از بازی چیزی در حدود ۲۰ دقیقه به طول می‌انجامد.

روش انجام بازی نیز بسیار ساده است. هر شخصی،‌ تعدادی کارت مختلف در دست دارد که روی هر کدام از آن‌ها، کلمه‌ای نوشته شده است. در هر نوبت، یکی از بازیکنان خریدار می‌شود. شخصیت خریدار، با رو کردن یکی از ۳۰ کارت شخصیت مشخص می‌شود. در این هنگام، بازیکنان باید به نوبت و با ترکیب دو کارت از کارت‌هایی که در دست دارند و با توجه به شخصیت خریدار (مانند سوپراستار، سلبریتی و …) محصولی را به خریدار بفروش برساند.

هر فروشنده یک دقیقه فرصت دارد تا محصول خود را به خریدار بیاندازد! هر فروشنده‌ای که موفق به فروش بشود، یک امتیاز به دست می‌آورد.

بازی رومیزی کودتا پلاس

۸- کودتا پلاس

کودتا پلاس نسخه کامل‌تر بازی کودتا است که خود آن هم بر اساس بردگیم معروف Coup طراحی شده است. نسخه اصلی کودتا برای ۲ تا ۶ بازیکن طراحی شده بود ولی کودتا پلاس با توسعه‌دهنده‌ی «اصلاحات» و شخصیت «آنارشیست»، می‌تواند در جمع‌های تا ۱۰ نفره هم بازی شود. کودتا پلاس البته شامل نسخه اصلی هم می‌شود و نیازی به پرداخت هزینه اضافی برای خرید آن نخواهید داشت.

کودتا در مجموع یک بازی دورهمی است که قدرت شما در ایفای نقش و تحت تاثیر قرار دادن بقیه نقش مهمی در پیروزی خواهد داشت. در ابتدای بازی، حزب بازیکنان مشخص می‌شود و پس از آن هر بازیکن دو کارت و دو سکه خواهد داشت. بازیکنان در نوبت خودشان می‌توانند یک اقدام انجام دهند؛ برای مثال اگر شما کارت بازرس داشته باشید، می‌توانید یکی از کارت‌های خودتان را با کارت‌های وسط میز بازی عوض کنید. اما برای این کار الزامی هم ندارد که حتما کارت بازرس داشته باشید و ممکن است صرفا ادعای داشتن این کارت را بکنید و اصطلاحا بلوف بزنید. اینجا بازیکنانی که از حزب‌های دیگر باشند می‌توانند از شما بخواهند ادعای خودتان را ثابت کنید و اگر واقعا کارت بازرس داشته باشید، آن بازیکن یک کارت از دست خواهد داد و اگر هم کارت بازرس نداشته باشید، شما. بازیکنانی که هر دو کارت خود را از دست بدهند، از دور بازی کنار خواهند رفت و در نهایت بازیکنی که آخرین بازمانده باشد، برنده خواهد بود.

در مجموع کودتا پلاس بازی به‌حساب می‌آید که برای جمع‌های دوستانه و خانوادگی گزینه مفرح و خوبی است و می‌توان در زمان تقریبی یک ساعت یا کم‌تر هم آن را بازی کرد.

نیم نگاه رومیزی بازی لوت

۹- لوت

بازی رومیزی لوت، برگردان رسمی بازی Loot است. در این بازی که برای ۲ تا ۸ نفر طراحی شده است، بازیکنان باید کاروان‌های مختلف را غارت کنند و با جمع‌آوری غنائم برای خود امتیاز کسب کنند. روند کلی بازی، در مورد حمله به کاروان‌های رقیب و جمع‌آوری غنیمت است. در نهایت و در انتهای بازی، بازیکنی که بیشترین غنیمت را جمع‌آوری کرده باشد، به عنوان برنده شناخته می‌شود.

 در این بازی، در هر نوبت، بازیکنان یا یکی از کارت‌های دستشان را بازی می‌کنند یا یک کارت به دسته کارت‌های خود اضافه می‌کنند. اگر بازیکن، یک کارت کاروان را بازی کند، بقیه بازیکنان می‌توانند به کاروان شما حمله کنند. در این موقعیت، بازیکنی که کارت راهزن قوی‌تری داشته باشد، صاحب کاروان شما می شد.

بازی زمانی به اتمام می‌رسد که کارت‌های دست یکی از بازیکنان تمام شود و در نهایت بازیکنی که بیشترین سکه را جمع‌آوری کرده باشد، به عنوان برنده شناخته می‌شود.

بازی رومیزی فوتبال بزنیم

۱۰- فوتبال بزنیم؟

فوتبال، یکی از محبوب‌ترین ورزش‌های دنیا به حساب می‌آید و به همین دلیل دیدن یک بازی رومیزی با محوریت فوتبال، به هیچ‌وجه دور از ذهن نیست. بازی فوتبال بزنیم، برگردان رسمی بازی Wannabe Football است.

این بازی کارتی را می‌توان به صورت دو یا ۴ نفره تجربه کرد. هدف اصلی بازیکنان در فوتبال بزنیم، خلق موقعیت گل و در نهایت گل زدن با استفاده از کارت‌های درون دستشان است.

در این بازی، هر کشور دارای قدرت‌های ویژه‌ای است که می‌توان با درست استفاده کردن از این قدرت‌ها، شرایط را برای رقیب بسیار سخت کرد. البته فوتبال بزنیم را می توان به دو صورت ساده (بدون در نظر گرفتن قدرت‌های ویژه کشورها) و پیشرفته (با در نظر گرفتن قدرت ویژه کشورها) تجربه کرد.

فوتبال بزنیم یک بازی سریع، هیجان‌انگیز، جذاب و پر از کل کل است.

بازی رکب

۱۱- رکب

اگر به دنبال یک بازی جدی نیازمند استراتژی و فکر کردن هستید، به هیچ‌وجه بازی رومیزی رکب را از دست ندهید. بازی رکب، برگردان رسمی بازی Condottiere  است. این بازی، روایت سردارانی است که قصد دارند سرزمین‌های بیشتری را به کشور خود متصل کنند.

بازی رکب، دارای یک نقشه است و هدف اصلی بازی، به اشغال در آوردن سه ایالت مجاور یا پنج ایالت غیر مجاور است. هر بازیکنی که سریع‌تر بتواند این مناطق سه‌گانه یا پنج‌گانه را از آن خود کند، به عنوان برنده بازی شناخته می‌شود.

بازی رکب به دلیل ذات استراتژی خود، از دیگر بازی‌های این فهرست شاید جدی‌تر به نظر بیاید و بیشتر برای کسانی مناسب است که قصد دارند یک بازی جدی و با استراتژی و فکر کردن زیاد را تجربه کنند.

بازی رومیزی کاستل

۱۲- بازی کاستل

شب هالووین است و اهالی قلعه باستانی کاستل، قصد دارند با برگزاری مراسمی به سنت هر ساله در قلعه خود، مردم را بترسانند. این داستان بازی است و هدف بازیکنان، کسب امتیاز بیشتر با ترساندن مردمی است که برای برگزاری جشن هالووین به قلعه کاستل آمده‌اند.

بازی کاستل محصول افتر ۵ گیمز، برگردان فارسی بازی کارتی NOX است. این بازی برای ۲ تا ۶ نفر طراحی شده است و هر دست آن چیزی بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه به طول می‌انجامد. مانند بسیاری از بازی‌های کارتی دیگر، هدف اصلی در این بازی کسب امتیاز بیشتر و بردن رقبا است. در ابتدای بازی، هر بازیکن سه کارت دریافت می‌کند. در هر نوبت، بازیکنان می‌توانند یکی از کارت‌های درون دست خود را یا جلوی خود بازی کنند یا جلوی حریف. سپس با کشیدن کارت دیگری از وسط زمین، دوباره سه کارت در دست خواهند داشت.

در نهایت، یک دور از  بازی زمانی به پایان می‌رسد که تعداد ستون‌های جلوی یکی از بازیکنان به عدد ۶ برسد یا هیچ کارتی در ستون کارت‌های قلعه یا در دست بازیکنان باقی نمانده باشد.

بازی رومیزی شب مافیا

۱۳- شب مافیا به همراه اکسپنشن

شب مافیا آنقدر شناخته‌شده است که لازم نباشد توضیحات زیادی در رابطه با آن بدهیم. در این بازی بازیکنان بسته به کارت‌هایی که می‌گیرند به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند و بعد با پیروی از قوانین بازی که چندان هم پیچیده نیستند و افراد تازه‌کار هم خیلی زود می‌توانند آن‌ها را یاد بگیرند، باید با کارهایی از قبیل صحبت و قانع کردن سایر بازیکنان، تصمیم‌های مختلفی بگیرید. شب مافیا به خودی خود هم بازی جذابی است که در جمع‌هایی با تعداد نفرات بالا هم می‌توان حسابی با آن سرگرم شد و برای آن، بسته‌های اکسپنشن مختلفی هم عرضه شده‌اند که اگر از بازی کردن نسخه اصلی خسته شده باشید، می‌توانید با تهیه آن‌ها تنوع بیش‌تری به بازی و دسته‌های بازیکنان آن بدهید.

شب مافیا از آن دست بازی‌هایی است که افراد با‌تجربه و تازه‌کار می‌توانند کنار هم از آن لذت ببرند و به همین دلیل هم برای هر جمعی مناسب خواهد بود.

بازی رومیزی کتان

۱۴- کتان

 وقتی صحبت از بازی‌های رومیزی می‌شود، نمی‌توان منکر نقش بسیار مهم کتان شد. این بازی در سال ۱۹۹۵ و به‌وسیله کلاوس توبر معرفی شد که حرفه اصلی‌اش دندانسازی بود! کتان خیلی زود و پس از معرفی به شهرت جهانی رسید و حتی خیلی‌ها آن را رقیبی بسیار جدی برای بازی مونوپولی معرفی کردند.

بازی کتان برای ۳ تا ۴ نفر مناسب است و البته اکسپنشن‌هایی هم دارد که آن را مناسب تجربه ۵-۶ نفره می‌کنند. روند بازی بیش‌تر روی جمع‌آوری منابع، ساخت و ساز و معامله متمرکز شده و حتی اگر از قبل ایده زیادی هم از بازی نداشته باشید، به‌راحتی می‌توانید چیدمان آن را انجام دهید و مشغول تجربه‌اش شوید. بازیکنان در هر نوبت تاس می‌اندازند و بسته به اینکه تاس چه عددی را نشان دهد، بازیکنانی که در مجاورت خانه‌هایی با آن عدد سازه داشته باشند، یک کارت منابع دریافت خواهند کرد که نوع آن هم بستگی به خانه ۶ ضلعی روی صفحه دارد. البته این وسط عدد ۷ استثنا است و هر کسی که تاس ۷ بیاورد، می‌تواند مهره دزد را حرکت دهد.

در کنار جمع‌آوری منابع، بازیکنان می‌توانند با سایر بازیکنان، بانک اصلی بازی و بندر‌ها معامله منابع هم انجام دهند و همینطور امکان ساخت و ساز هم فراهم است که جزییات کامل هرکدام از این‌ها در راهنمای بازی آمده است. همچنین بازیکنان می‌توانند کارت‌های توسعه هم به‌دست بیاورند. انجام دادن این کار‌ها و رسیدن به شرایط خاصی برای هریک از آن‌ها، امتیاز پیروزی در پی دارد و اولین بازیکنی که به امتیاز ۱۰ برسد،‌ برنده بازی خواهد بود.

در کل کتان یکی از مشهور‌ترین و بهترین بازی‌های رومیزی است که در سراسر جهان تجربه می‌شود و به‌دلیل مبتنی بودن بر استراتژی و برنامه‌ریزی، هر بار تجربه آن حس و حالی متفاوت خواهد داشت.

بازی رومیزی جنگا

۱۵- جنگا

 اگر به دنبال یک تفریح و سرگرمی دورهمی هستید که هیجان بالایی داشته باشد، جنگا گزینه‌ای کاملا ایده‌آل است. کمتر کسی است که حداقل اسمی از این بازی نشنیده باشد و یکی از دلایل محبوبیت بالای جنگا هم ساده بودن چیدمان و تجربه کلی آن است.

جنگا را به شیوه‌های مختلفی می‌توان بازی کرد و مثلا حتی حالتی مبتنی بر تاس هم داریم؛ با این حال یکی از ساده‌ترین و در عین حال مفرح‌ترین حالت‌های جنگا، این است که هر بازیکن در نوبت خودش یک بلوک چوبی را از سازه کلی خارج می‌کند و آن را بالای برج قرار می‌دهد. این کار تا زمانی ادامه خواهد داشت که یکی از بازیکنان باعث ریزش برج شود و آن شخص بازنده بازی خواهد بود. برای اینکه هیجان بازی بالاتر برود، می‌توانید مثلا تنبیه‌های خاصی برای شخص بازنده در نظر بگیرید و البته که برای نوبت بعدی، وظیفه چینش دوباره بلوک‌ها با او خواهد بود.

جنگا در عین سادگی هیجان واقعا خوبی دارد و می‌توانید با هر تعداد بازیکن آن را تجربه کنید.

 در پایان اگر شما هم بازی رومیزی جذابی می‌شناسید، آن را به ما و سایر کاربران معرفی کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *